• Carieră

Raport de teren

Tehnician Documentație Tehnică

Ionuț, student la Universitatea din Pitești, a trecut de la stagiul de practică la LEONI la Tehnician documentare tehnică.

Povestea mea

Numele meu este Ionuț. În prezent, sunt student la Universitatea din Pitești, ,,Facultatea de Mecanică și Tehnologie’’ specializarea Inginerie Economică Industrială. Am început să interacționez cu compania LEONI prin urmarea stagiului de practică în cadrul acestei companii, în vara anului trei de studiu. Tocmai ce terminasem un alt stagiu de practică, când am găsit anunţul cu privire la această oportunitate oferită de LEONI, pe site-ul facultăţii mele. Am aplicat, iar în maxim o săptămână am fost contactat de către un reprezentant HR, am susținut interviul necesar intrării în stagiu și în câteva zile am aflat și răspunsul care a fost unul pozitiv. 

Acum sunt student în anul patru și totodată angajat LEONI pe rolul de Tehnician Documentație Tehnică. Dat fiind faptul că programul de lucru este unul foarte bun, reușesc să-mi îndeplinesc atribuțiile atât ca angajat cât și ca student. Trecerea de pe rolul de student pe cel de tehnician a fost una destul de naturală, ușor dinamică pentru că am activat timp de 3-4 săptămâni din rolul de student, și apoi am aflat că voi ocupa o poziție de Tehnician Documentație Tehnică în cadrul departamentului în care eram student, cel de Production Engineering. 

Slujba mea

În rolul de stagiar am fost implicat într-un proiect pentru piese Renault, iar printre sarcinile mele se enumerau întocmirea documentaţiei tehnice și de organizare a unei zone din fabrică. Era vorba de o zonă de stocare de raft, o reorganizare de raion, de shop stock, o reordonare a referinţelor de pe o anumită zonă, sarcini în mare parte organizatorice, care m-au ajutat să-mi dezvolt abilitățile în acest sens. În rolul prezent de tehnician, activez în cadrul proiectului Porsche Panamera. Utilizez programe de proiectare precum Leicad si Leyman, care prelucrează structura layout-urilor pe care este pus cablajul în posturi de lucru. Mă bucur că am putut să-mi dezvolt abilităţile de proiectare și cele de Microsoft Office.

Rutina mea zilnică

Este foarte important de menţionat aici că nici o zi nu seamănă cu cealaltă. Fiecare zi vine cu o nouă provocare și de foarte multe ori și cu o anumită emoţie. Cu o emoţie care, zic eu, te împinge să-ți depășești nivelul de cunoștinţe pe care le-ai dobândit în zilele anterioare. Munca mea de Tehnician Documentație Tehnică este una de la care pot spune că învăţ în fiecare zi. Activitatea mea se concentrează pe modificarea layout-urilor de pe planșete și întocmirea anumitor documente care se găsesc în mai multe posturi din fabrică.

 Ziua începe cu prioritizarea sarcinilor. Eu încep cu ceea ce mi se pare mie cel mai ușor ca să nu mă blochez, să nu întâmpin probleme din prima. Începând cu sarcinile care sunt mai ușoare, pot să găsesc mai eficient soluţii și pentru cele mai dificile. Totuși, nu cred că există sarcini prea dificile. Provocările pe care le întâmpin, au și o soluţie care poate să vină de la mine, sau de la colegii mei, sau una venită chiar din ambele părţi.       

 Pauza de masă o petrec împreună cu colegii, unde împărtășim anumite întâmplări pe care le-am avut până la pauză. Fac parte dintr-un grup în care ne completăm unul pe celălalt, nu există discuţii negative. În patru luni de când sunt eu aici nu am întâlnit nici o problemă de ordin social.

În partea a doua a zilei, îmi continui activitatea pe care nu am finalizat-o până atunci, ori încep alte sarcini.

Entuziasmul meu

Cred că fiecare zi poate fi captivantă în felul ei și există multe momente bune. Unul la care mă gândesc acum este cel în care am aflat că urmează să susţin interviul pentru postul de tehnician, precum și momentul în care am aflat feedback-ul în urma interviului, care a fost unul pozitiv. Totodată, consider că chiar și atunci când duc o sarcină la bun sfârșit și o fac bine, poate fi un moment pozitiv. Acest lucru mă face să cred că am fost de folos în acea zi și că am pus umărul acolo. Acest lucru îmi oferă entuziasm și încredere.

Părerea mea despre LEONI ca angajator

Pe parcursul experienței mele din cadrul LEONI, am legat foarte multe relaţii de prietenie și de colegialitate. Am putut să mă integrez ușor, într-un mediu nou, într-o altă structură organizatorică. Am învățat din toate provocările și mi-am dat silința încă de la început.

Echipa din care fac parte este foarte dinamică și în care spiritul de muncă în echipă este foarte bine valorificat. În foarte puţine cazuri putem vedea un coleg făcând ceva de unul singur. Mai întotdeauna colegul respectiv este ajutat și de ceilalți colegi. Acesta este un lucru foarte bun care, cel puțin pe mine, m-a ajutat considerabil din privința trecerii de la rolul de student la cel de tehnician. Am avut suport din partea colegilor, lucru care m-a făcut să nu mă tem, ci să iau procesul de învățare ca pe un lucru firesc. De aceea consider că am avut parte de o trecere foarte ușoară și eficientă de pe un rol pe celalalt. În ultimele două luni, lucrând ca tehnician, m-am bucurat de același sprijin. Nu întâmpin probleme foarte mari în munca de zi cu zi și chiar dacă au fost cazuri în care am avut de-a face cu anumite blocaje, am găsit răspuns cu ajutorul colegilor și cu implicare foarte bună, zic eu, și din partea mea. Am putut trece peste absolut orice blocaj care la prima vedere putea părea greu de gestionat.

LEONI, din punctul meu de vedere este o companie foarte bine organizată, foarte bine compartimentată. Departamentele, dupa părerea mea, sunt foarte bine împărţite din punct de vedere ierarhic. Așa cum menționam anterior, în LEONI se încurajează foarte mult munca în echipă, dar totodată autonomia fiecăruia. Nu în ultimul rând, compania noastră se concentrează pe eficiență. Când vii la munca știi exact ce trebuie să faci ca lucrurile să meargă bine.

Pentru mine LEONI înseamnă spontanitate, perseverenţă, ambiție și autenticitate.

Sfatul meu

Să fie curios, să fie ambiţios, să-și organizeze foarte bine timpul și modul în care își desfășoară activitatea, fie că e una ușoară , fie ca e una  mai puţin ușoară. Să aibă grijă cum își gestionează timpul și să aibă curajul să încerce și să-și permită să greșească. Nu se va întâmpla nimic rău. Până la urmă, greșeala este unul din primii pași care îți arată calea spre succes. Părerea mea este că dacă toate lucrurile ar merge perfect ar fi o problemă. Nu are cum să meargă totul perfect, undeva greșești. Culmea, dacă toate lucrurile merg perfect e ceva greșit.

Vrei să te dezvolți dincolo de tine însuți?

Fă parte din echipa noastră acum!

Locuri de muncă disponibile