• Carieră

Raport de teren

Elev Practicant

Stagiul lui Andrei la LEONI a integrat perfect cunoștințele sale tehnice și electrice cu experiența practică în industrie.

Povestea mea

Interacțiunea mea cu LEONI a început când eram elev în clasa a 10-a elev la ,,Liceul Tehnologic Bistrița’’. La acel moment am urmat un stagiu de practică pe perioada verii, timp de aproximativ 2 luni. Alesesem LEONI pentru a-mi face practica pentru că mi s-a părut o companie potrivită domeniului meu tehnico-electric. Experiența s-a dovedit a fi una foarte bună.

În clasa a 10-a, pe perioada celor 2 luni, am cunoscut oameni frumoși și am învățat cum se desfășoară toată activitatea într-o fabrică. Ni s-au prezentat mai multe departamente și am avut un coordonator care a fost alocat să ne ghideze activitatea. A fost foarte interesant pentru mine să descopăr mașinării si aparaturi foarte complexe respectiv familiarizarea cu mediul de lucru. În al doilea an de practică, in clasa a 11-a mi-a fost de ajutor faptul că cunoșteam deja fabrica și mașinăriile, lucru care m-a determinat să fiu mai implicat în activitățile derulate sub îndrumarea coordonatorilor din departamentele tehnice. 

Slujba mea

Arătam ca și cum aș fi deja un angajat acolo. Îmi închipuiam că sunt deja angajat, mă trezeam dimineața, mergem cu autobuzul, ajungeam la ora corespunzătoare. La punctul de întâlnire în fabrică veneau mai mulți coordonatori, ne împărțeau pe grupe și apoi ne duceau să ne prezinte sarcinile pe care le aveam de îndeplinit pentru ziua respectivă. Întâi ne explicau, apoi ne arătau de 2-3 ori să fie siguri că am înțeles cum se operează mașinăria respectivă și după aceea ne lăsau pe noi să operăm, ca să vadă dacă am înțeles. Cel mai bine am învățat să lucrez cu mașinăriile de compactare și sudare. Aveam de urmat o procedură, apoi testam diferite funcționalități ale mașinăriei. Mie unul, personal, mi-au plăcut foarte mult cele două mașinării menționate. După ce învățam să operăm cu o anumită mașinărie, treceam la învățarea unui lucru nou. A fost o experiență foarte dinamică și interesantă. 

Entuziasmul meu

Cam toate momentele zilei erau captivante, dat fiind faptul că mă întâlneam cu lucruri noi. Totuși, cea mai interesantă parte mi s-a părut cea de testare a mașinăriilor de producție.

Pe lângă operarea mașinăriilor, mi-a plăcut personalul. Oamenii de acolo m-au încântat foarte mult din cauză că toți voiau să mă învețe ceva, toți erau de ajutor, atât șefii cât și operatorii. Am fost încurajat, și aveam sentimentul că voiau să vin să muncesc la LEONI. Acesta mi s-a părut un lucru bun, faptul că promovau munca în cadrul companiei.

Părerea mea despre LEONI ca angajator

Eu m-am simțit încă de la început ca fiind important, cu toate că activam din postura de elev. Am apreciat faptul că toate punctele de lucru din LEONI Bistrița erau bine organizate. Existau diferite proiecte în care eram implicat și știam exact ce aport trebuie să aduc în proiectul respectiv. Acest lucru mi-a oferit un sentiment de claritate, siguranță și apartenență la echipa LEONI.

Îmi place că este o companie foarte serioasă, se muncește în echipă, iar personalul îmi inspiră un sentiment de încredere și colaborare. Colaborarea pentru mine este foarte importantă și totodată mă atrage generația aceasta nouă de mașinării, cu care se lucrează în LEONI. Un alt punct important pentru mine constă în faptul că aș putea lucra într-un mediu în care să-mi aplic cunoștințele.

LEONI în trei cuvinte? Cea mai bună companie, seriozitate, plăcere în ceea ce faci și un loc care pune preț pe hărnicie și eficiență.

Sfatul meu

Primul sfat ar fi să fie atent la ce se discută, la ce i se explică căci în felul acesta va ajunge la performanța dorită în procesul de învățare. Acest lucru îl pot spune din cauza faptului că la mine a funcționat, să fiu mereu atent, să respect instrucțiunile de lucru, să urmăresc ceea ce face angajatul care ne arăta cum se folosește o mașinărie. Pe scurt, îl îndemn să fie prezent în experiența lui.

Vrei să te dezvolți dincolo de tine însuți?

Fă parte din echipa noastră acum!

Locuri de muncă disponibile