• Carieră

Raport de teren

Lider de Segment

Lăcrimioara este în LEONI din 2011, a lucrat ca Trainer de Linie și de Segment, și este Manager de Segment din iunie 2023.

Povestea mea

Sunt angajată în LEONI din anul 2011, adică de 12 ani. După 3 luni de la angajare am ajuns Trainer de Linie și am avut parte de prima mea delegație la Arad. Acolo am fost trimisă pentru a-i învăța pe noii operatori să construiască mostre, acestea fiind primele cablaje cu care am lucrat. Primul departament în care am activat a fost cel destinat cablajelor pentru ,,DAF CHASSIS’’. Am mai activat în departamente destinate clienților Volvo și Perkins. Provocarea întâmpinată în activitatea mea în diferite departamente ca Trainer de Linie consta în construirea primelor cablaje, pentru ca acestea să fie cât mai ușor de reprodus de către colegii care vor urma să le construiască în serie. 

Dupa o scurtă perioadă de activitate în cadrul LEONI, am ajuns Trainer de Segment, rol în care am activat 10 ani. Activitatea mea principală consta în instruirea teoretică a noilor angajați. În producție îi învățăm să opereze cu diferite unelte și mașinării, îi învățam ce înseamnă firele, ce înseamnă cablajele, ce inseamnă testarea electrică, împachetarea, în concluzie tot procesul, în funcție de tipul de cablaj pe care îl construim și în funcție de tipul de proiect.

În decursul ultimilor 10 ani s-au întâmplat multe. Apar mereu situații noi, angajații vin cu diferite întrebări, au nelămuriri, apar neînțelegeri. Pe parcursul anilor m-am lovit de mai multe situații dar nu s-a întâmplat niciodată să nu le putem rezolva sau să nu găsim o soluție.

 Activitatea mea s-a desfășurat până în prezent, cel mai adesea în fabrica din Beiuș, dar am fost avut ocazia de a merge și în Arad ca sprijin pentru colegi pe partea de training. Am ajuns și în Malosiste - Serbia, într-o fabrică nou înființată și în Maroc în Casablanca.

În luna august 2022 am  fost promovată ca șefă de echipă pe departamentul ,,MAN CHASSIS’’, iar din luna iunie 2023 am obținut postul de Segment Leader. 

Slujba mea

O zi obișnuită de lucru începe la ora 8 dimineața, cu întocmirea rapoartelor care evidențiază ce s-a construit în ziua precedentă. După aceea urmează planificarea producției. Comunic îndeaproape cu cele două șefe de echipă aflate în subordinea mea, împreună cu care coordonez 129 de angajați. Evaluăm împreună aspecte precum cerința de materiale, modul de construcție al cablajelor, calitatea, și toți factorii legați de construirea unui cablaj de la primul pas, până la momentul în care iese din fabrica noastră. De asemenea, tinem cont de nemulțumirile colegilor, discutăm cu ei pentru a vedea ce nevoi au sau dacă sunt aspecte pe care le-am putea îmbunătăți pentru ca munca lor să devină mai eficientă. Suntem responsabile și de colegii nou veniți, pentru repartizarea lor pe puncte de lucru. Apoi, pauza de prânz o servesc împreună cu colegii, iar după aceasta ne continuăm activitățile începute dimineață.

Entuziasmul meu

Cel mai bun moment a fost cel când am simțit o satisfacție în urma unei reușite. Spre exemplu, noi am livrat prototipul unui cablaj auto către client, cablajul a fost validat din punct de vedere calitativ și respecta cerințele clientului iar clientul ne-a transmis poze cu prima cabină care avea instalat cablajul prototip. Eram foarte entuziasmată să vad primul cablaj livrat de noi în prototipul de expoziție al clientului. Eram foarte mândră de mine și de echipa mea din producție, de la inginerie și de la calitate pentru ceea ce am realizat.

Părerea mea despre LEONI ca angajator

Cel mai mult apreciez în LEONI, respectul reciproc și comunicarea atât în cadrul echipei mele cât și cu reprezentanții echipei de management. Îmi place foarte mult seriozitatea cu care este tratată activitatea de muncă în cadrul LEONI, dar și seriozitatea angajatorului față de întreaga echipă.

Îmi place faptul că ne desfășurăm munca cu profesionalism, că avem deschiderea să ne spunem părerile unul altuia într-un mod sincer. Prefer abordarea față în față, ,,spune-mi problema pe care o ai și încercăm să-i găsim o soluție’’. Îmi place să respect omul cu care lucrez si cred că așa am succes în ceea ce îmi propun.

La început mi s-a părut dificil, până am învățat să lucrez cu oamenii. Oamenii au probleme, au nemulțumiri și trebuie susținuți. După ce am început să înțeleg fiecare persoană în parte, am învățat să lucrez cu acea persoană și mai mult, am reușit să o motivez în activitatea de zi cu zi.

Am învățat împreună cu colegii mei, multe lucruri legate de producție, legate de calitate, legate de curățenie și așa mai departe. Pe măsură ce am lucrat împreună, atmsofera a devenit mai liniștită pe linia de producție și se simte că e un spațiu sigur, în care omul poate să vorbească liber. 

Prin faptul că mi-am îndrumat colegii să se raporteze față de mine ca de la egal la egal, când mă duc pe linie toată lumea este degajată, putem să discutăm liber și deschis, deși lucrăm. Dacă trebuie să ajut cu ceva, lucrăm împreună, nu e nicio problemă, lucrăm la același nivel.

LEONI înseamnă pentru mine respect, colaborare, comunicare, seriozitate.

Sfatul meu

Un sfat ar fi ca în primul rând să aibă răbdare cu el însuși, pentru ca sunt persoane care poate gândesc ,,eu nu voi învăța niciodată’’, ,,eu nu voi ști, ,,eu nu voi putea’’. Abordarea in LEONI este “ba da vei putea”, “hai ca te ajutăm”, “hai că învățăm împreuna”. Învățăm și astăzi un pic și mâine și vei vedea că pe parcurs vei avea parte de reușite și vei fi bucuros de ceea ce vei realiza. La început poate fi mai greu până te obișnuiești cu compania, procesle, colectivitatea, șeful și așa mai departe. Sunt mulți factori de care trebuie să ții cont încă de la început, însă noi suntem aici să învățăm împreună.

Vrei să te dezvolți dincolo de tine însuți?

Fă parte din echipa noastră acum!

Locuri de muncă disponibile