• Carieră

Raport de teren

Specialist Production Concept

Adrian face parte din echipa LEONI din 2014, iar în prezent lucrează ca Specialist Production Concept.

Povestea mea

Mă numesc Prădan Adrian. Sunt energic, activ și pasionat de inginerie. Am început activitatea în cadrul companiei LEONI în anul 2014 în urma unei recomandări primite de la o cunoștință de-a mea. Mi-am spus “Voi încerca, să văd cum merge pentru câteva luni”, iar câteva luni s-au transformat în aproape 10 ani de experiență în cadrul acestei companii.

Din punct de vedere al traseului educațional, am absolvit ,,Colegiul Național George Coșbuc’’ din Năsăud, iar apoi am urmat studiile în cadrul ,,Facultății de Inginerie și Protecția Mediului în Industrie’’ timp de 4 ani, din care 2 ani parcurși la Cluj și alți 2 la Baia Mare.

În cadrul LEONI, am început să activez ca Line Runner în producție timp de un an de zile, după care am văzut că e deschisă o nouă poziție ca Magazioner și am depus o aplicație în acest sens. Am fost acceptat, astfel că, timp de aproape 2 ani de zile mi-am continuat traseul în LEONI ca Magazioner. 

După această pe perioadă, am făcut trecerea către departamentul de Engineering pentru un proiect de ,,Low Voltage, marca BMW’’ timp de un an de zile. Din anul 2018 până în anul 2020 am avut funcția de Inginer de Producție pe Sample Section în cadrul unui proiect pentru Mercedes. Datorită acestui proiect, care a fost implementat în Bistrița, s-a construit o fabrică nouă în Serbia care să susțină producția în acest sens. Astfel, am fost desemnați Lead Plant pentru fabrica de producție din Serbia.

În continuare, m-am dezvoltat prin rolul de Inginer SE Change Management în cadrul aceluiași proiect Mercedes, urmând ca după un an să primesc un alt proiect denumit ,,Project 1 AMG’’ în cadrul căruia m-am ocupat de toată partea ce ține de dezvoltare, desene tehnice și atribuții din sfera interacțiunilor cu clientul. 

De la începutul anului 2023 fac parte din echipa de țara numită Production Concept, responsabil de High Voltage. Practic, în timp, am făcut trecerea de la proiecte din zona Low Voltage la proiecte High Voltage.

Slujba mea

Acest rol a adus cu el noi provocări și noi lucruri de învățat, dat fiind faptul că au apărut sarcini diferite față de cele gestionate până în prezent. O noutate o constituite partea de RFQ-uri cu care nu am mai avut contact până acum. În acest moment colaborăm cu diferiți clienți pentru gestionarea cotațiilor pentru proiectele noi care vin din sfera High Voltage pentru LEONI România. 

Suntem implicați într-un proiect de sinergie, prin care vrem să combinăm mai multe proiecte care vin de la același client, iar focusul nostru din ultimele săptămâni a fost îndreptat spre susținerea unor prezentări în acest sens, calcularea diferitelor scenarii și derularea ședințelor cu echipa de proiect. 

În echipa din care fac parte suntem în prezent 8 colegi. Fiecare avem proiectul nostru, dar ne împărtășim cunoștințele, ne ajutăm și ne susținem reciproc. De regulă luăm prânzul împreună, mai ieșim și în unele weekenduri, suntem un colectiv frumos.

Entuziasmul meu

Mă încântă faptul că am avut șansa de a face parte din mai multe echipe, din mai multe departamente, și astfel am putut vedea pașii procesului de producție, de la incoming prin funcția de Magazioner și Line Runner până la, poziția curentă de Specialist Production Concept, în care am contact direct cu cerințele clientului. Am reușit să observ toate procesele necesare producției și mi-a plăcut faptul că în timp am evoluat tot mai mult.

Un astfel de moment a fost cel în care am fost în delegație în Bremen, Germania, pe linia de asamblare de la Mercedes, unde am activat timp de 3 luni de zile. Alte momente captivante au fost delegațiile din UK pentru ,,Project 1 AMG’’ din cadrul companiei Multimatic. Această experiență mi-a dat șansa de a interacționa cu clientul în halele de producție și am putut observa procesul de asamblare al autoturismului, lucru care mi s-a părut foarte interesant. M-am simțit norocos să am parte de astfel de experiențe.

Părerea mea despre LEONI ca angajator

Unul dintre aspectele pe care le apreciez este faptul că ți se oferă șanse să promovezi, dacă îți place ceea ce faci și ești interesat și înveți ce ai de făcut, ai ocazia să crești, să te dezvolți tot mai mult.

LEONI îți oferă un mediu de lucru cu condiții bune și cu diferite facilități (ex. transportul la locul de muncă, cantina existentă în fabrici). Atmsofera de lucru poate fi influențată de echipa din care faci parte, însă eu sunt bucuros că am parte de o echipă în care m-am integrat ușor și cu care îmi place să lucrez.

Pentru mine LEONI înseamnă Implicare, Perseverență, Oportunitate.

Sfatul meu

Depinde pe ce post ar lucra, dar i-aș spune ca inițial să facă o plimbare prin fabrică, să observe cum se desfășoară procesele de lucru în cadrul LEONI, asistat bineînțeles de un Trainer. L-aș sfătui să fie curios și să își găsească un rol cu activități pe care i-ar plăcea să le facă. E foarte important să-ți placă ceea ce faci și să ți se pară interesant.

Mie personal mi s-a părut interesantă atât partea de High Voltage, unde sunt mai multe echipamente, cât și cea de Low Voltage unde sunt mai mulți oameni. 

Vrei să te dezvolți dincolo de tine însuți?

Fă parte din echipa noastră acum!

Locuri de muncă disponibile