• Carieră

Raport de teren

Specialist Recrutare

Mirela s-a alăturat LEONI în 2018, a început ca Operator, iar acum lucrează ca Specialist Recrutare.

Povestea mea

Lucrez în LEONI din anul 2018, când m-am angajat pe un post de Operator. Am ales această companie la recomandarea fratelui meu, care lucra deja aici. Mi-a fost puțin greu la început, până m-am obișnuit cu mediul, cu sarcinile de lucru, dar de îndată ce am început să comunic tot mai mult cu colegii, să leg prietenii, procesul de integrare a devenit tot mai ușor. După aproximativ două luni am început să simt că aparțin locului. Ca Operator, sarcinile mele erau de asamblare și testare a unor componente urmând instrucțiuni specifice de lucru. După scurt timp, am devenit Moderator. Acest rol presupunea să ofer suport colegilor atunci când apareau erori în timpul testării anumitor componente. Îi susțineam să îndeplinească obiectivele de producție și lucram cot la cot alături de ei. Ulterior, am devenit Secretar de departament pentru o perioadă de doi ani de zile, rol prin care mă ocupam cu prioritate de gestionarea documentelor necesare activității echipei.

În prezent, activez pe rolul de Specialist Recrutare în departamentul de Resurse Umane. Până acum experiența mea în cadrul echipei este una pozitivă. Ca Recrutor, comunic cu oamenii, conduc interviurile de recrutare si ghidez noii angajați prin programul nostru de integrare. Recent am avut o experiență care m-a făcut să trăiesc emoții pozitve, prin faptul că am selectat un candidat, care tocmai ce își finalizase studiile, pe un post de inginer. Deși candidatul nu avea experiență, prezenta un potențial considerabil de dezvoltare. E foarte împlinitor să știi că ajuți pe cineva să-și atingă un vis.

Rutina mea zilnică

Dimineața când ajung la lucru, discut cu echipa noutățile, prioritățile si lucrurile pe care le avem în vedere pentru ziua respectivă, apoi, încep să îmi îndeplinesc sarcinile. Verific nevoile de recrutare și identific câte posturi noi au fost deschise. Încep activitatea de selecție CV-uri și iau legătura cu candidații potriviți rolurilor de care sunt responsabilă, pentru programarea la interviuri. Pe parcursul procesului de recrutare, mențin în mod constant interacțiunea cu candidații, până în faza de feedback final și ofertare.       

Spre ora amiezii, îmi iau pauza de masă împreună cu echipa. Măncăm de regulă în cantină, unde am șansa să interacționez atât cu colegii din echipa de Resurse Umane, cât și cu colegi din alte departamante. De-a lungul timpului am activat în mai multe departamente, iar acest lucru mi-a dat șansa să cunosc mulți oameni și m-a ajutat în adaptarea la locul de muncă. M-am simțit bine primită în departamentele din care am făcut parte și am rămas în relații bune cu foarte multe persoane.

Cel mai mult îmi place să comunic cu oamenii,  îmi place mult că învăț lucruri noi. Mă descopăr pe mine în fiecare zi prin prisma rolului de Recrutor.  Îmi place că lucrez într-un colectiv în care ne ajutăm reciproc. Dacă apar situații noi, pe care nu ai idee cum să le rezolvi, prin brainstorming la nivel de echipă găsim soluția potrivită. Mă simt susținută în activitatea mea. Ținând și cont de faptul că sunt la începutul călătoriei în zona de recrutare, e încurajator să ai o echipă care îți oferă ajutor, care te face să te simți integrat. Aceste lucruri contribuie foarte mult la avea un mediu plăcut de lucru.

Entuziasmul meu

Un astfel de moment a fost atunci când am avut de susținut primul meu interviu pentru unul dintre rolurile pentru care recrutam. Am avut emoții, deoarece nu condusesem un interviu până la acel moment și mă temeam să nu intru în prea multe detalii, nici să deviez de la subiect, dar până la urmă a ieșit bine. Am realizat că emoțiile pe care le-am avut m-au condus spre o schimbare pozitivă și m-au facut să am mai multă încredere în mine. Acum, în interviuri, când observ emoțiile candidaților, empatizez cu ei și îi incurajez, chiar mă ofer ca și exemplu, că și eu am trecut printr-o experiență similară din postura de intervievat și în felul acesta prind și ei curaj și se mai relaxează.

Părerea mea despre LEONI ca angajator

Din punctul meu de vedere totul este organizat, procedurile se urmează în lanț, fiecare proces este bine pus bine la punct. Totul este structurat astfel încât să înțelegi orice lucru, știi unde să cauți sau pe cine să întrebi pentru a găsi suport.

LEONI pentru mine înseamnă un mediu prietenos, un mediu care te susține să te descoperi pe tine și o companie care caută să vadă potențialul din tine atunci când tu poate nu îl vezi. LEONI a crezut în mine încă de la început și m-a motivat să cresc, să reușesc să ajung pe un rol tot mai aproape de ,,sufletul’’ meu. De asemenea, simt că această companie dorește să arate grijă față de oameni, atât pentru cei din interiorul companiei cât și pentru cei din afară. Spre exemplu, recent a fost implementată în cadrul fabricii noastre o campanie de donare de sânge, pentru toți angajații care doreau să facă asta

Sfatul meu

Să aibă răbdare cu ei la început, să nu se dea bătuți, în ciuda provocărilor de acomodare cu volumul de informații noi, cu oamenii, cu sarcinile.

Vrei să te dezvolți dincolo de tine însuți?

Fă parte din echipa noastră acum!

Locuri de muncă disponibile