LEONI in România

LEONI a intrat pe piața din România in anul 2000 odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad. Au urmat fabricile din Bistrița (2002) și Pitești (2005), iar ulterior au fost deschise fabricile satelit din Beiuș, Luduș, Marghita și Bumbești-Jiu. În anul 2016, a fost înființat primul Shared Service Center LEONI (SSC) în Cluj-Napoca. Cu aproximativ 13,000 de angajați, LEONI este unul dintre cei mai mari angajatori din România.

De-a lungul timpului, fiecare fabrică din România a câștigat importante premii și recunoașterea clienților internaționali pentru care livrează cabluri, sisteme de cabluri și harnașamente, astfel:

  • Fabrica din Arad a fost numită Fabrica Anului, la categoria Costuri și Motivație (2010); a primit Premiul pentru Excelență din partea clientului GM (2013) și a câștigat statutul de Furnizorul Anului (2013).
  • Fabrica din Bistrița a fost numită Fabrica Anului, la categoriile Calitate și Performanță (2007 și 2009); Producție remarcabilă a țărilor în curs de aderare la UE (2010); Rezultate Generale (2010); a ocupat locul I în cadrul competiției pentru Procesul de Cutting (2015); a ocupat locul I în Topul Exportatorilor (2015).
  • Fabrica din Pitești a fost numită Fabrica Anului, la categoria Calitate și Performanță (2009, 2010, 2011, 2013, 2014) și la categoria Costuri și Motivație (2012).

Shared Service Center-ul (SSC) din Cluj-Napoca a avut ca scop initial să integreze și să coordoneze dintr-o singura locație funcțiile administrative de HR din regiune. Intre timp, 17 funcții corporate distincte s-au alăturat centrului, deservind ambele divizii LEONI – WSD (Wiring Systems Division) și WCS (Wiring Cable Solutions) – având responsabilități locale, regionale și globale. SSC-ul din Cluj-Napoca s-a dezvoltat având la bază cultura de îmbunătățire continuă, diversitate și performanță ridicată, precum și conceptul LEONI fit for growth, aliniat la strategia globală a organizației.

Din Romania, LEONI livreaza o mare varietate din produsele sale către diverși clienți internaționali. Nu mai trebuie să accentuăm faptul că suntem permanent în căutare de candidați talentați pentru diferite domenii profesionale. LEONI se străduiește să ofere angajaților săi un loc de muncă interesant care implică un grad ridicat de responsabilitate personală într-un mediu motivant, încurajator și constructiv. Fiind un angajator atractiv, căutăm oameni calificați și motivați pe care, de asemenea, dorim să-i păstrăm în companie. În acest sens, ne bazăm, printre altele, pe gestionarea talentului la nivel internațional, pe o gamă generoasă de traininguri profesionale și pe compensații bazate pe performanță. De asemenea, o mare importanață o au sănătatea și securitatea în muncă, iar programele verzi și de CSR pe care le susținem fac diferența atunci când suntem aleși ca angajator.

LEONI pune accentul pe dezvoltarea continuă a angajaților săi prin:

  • Mobilitatea internă/ managementul talentelor (prioritatea companiei este promovarea din interior)
  • Responsabilitate socială (diferite programe de responsabilitate socială corporatistă – CSR, asociere cu ONG-uri și parteneriate cu Camerele de Comerț locale)
  • Pachet de compensații și beneficii (bazat pe criterii de performanță)
  • Traininguri de abilități soft și hard și programe de leadership
  • Programe de retenție
  • Asigurări de sănătate
  • Voice of LEONI (un sondaj global de satisfacție a angajaților realizat din 2 în 2 ani)
Contributie
Contact