Profilul firmei

Produse şi soluţii pentru gestionarea energiei şi datelor

Leoni este un furnizor la nivel global pentru produse şi soluţii de gestionare a energiei şi datelor. Grupul de firme are aproximativ 100 000 de angajați în 30 de țări și a realizat în 2020 vânzări consolidate de 4,1 miliarde de euro.

Cel mai mare grup de clienți al firmei LEONI este reprezentat de industria globală a construcțiilor de autoturisme, autovehicule comerciale și componente. Mai mult decât atât, LEONI furnizează produse și servicii pe piețele următoare: comunicații și rețele de date, sănătate, industria prelucrătoare, transporturi, energie și infrastructură, automatizare industrială, mașini și senzori, marină. Printr-o rețea integrată de cercetare și dezvoltare, producție, distribuție și servicii, clienților li se oferă garanția unei asistențe personalizate în peste 100 de locații de pe glob. LEONI activează ca furnizor de soluții cu o dezvoltare intensă și expertiză în sisteme.

Soluții inovatoare bazate pe parteneriate în dezvoltare și sisteme

În special în industria construcțiilor de autovehicule, LEONI oferă o valoare adăugată substanțială producătorilor de autovehicule atât sub aspect tehnologic, cât și comercial, fiind un partener inovator și având la bază o înțelegere profundă a sistemelor în ansamblu și prin implicare în fazele incipiente ale dezvoltării. În plus față de cablurile standard și speciale, sistemele de cablare create pentru clienți și componentele conexe, oferta firmei cuprinde soluții de software și servicii cum sunt designul arhitectural și simulațiile. LEONI își concentrează activitatea de cercetare și dezvoltare în domeniul construcțiilor de autovehicule asupra trendurilor majore în ramură, cum sunt electromobilitatea, conducerea autonomă și conectivitatea – completate de soluții constructive ușoare, integrare multitensiune și funcțională, precum și logistică și expertiză inginerească. LEONI activează în domeniul electromobilității de aproximativ 20 de ani și, pe lângă cabluri şi cablaje de înaltă tensiune, oferă componente și cabluri specifice de încărcare pentru vehicule electrice și hibride reîncarcabile la priză.

Tradiție și progres începând din secolul 16.

În anul 1569, o mică fabrică de sârmă din regiunea Franconia din Bavaria a pus bazele înfiinţării jucătorului global de astăzi LEONI. În acea perioadă, francezul Anthoni Fournier a început împreună cu câteva persoane din Nürnberg să producă cele mai fine fire de aur și argint, folosite pentru țesături prețioase, cunoscute sub numele de mărfuri Lyonese. Astfel a apărut Leonische Werke Roth-Nürnberg AG în 1917. Abilitatea de a se adapta, precum și orientarea către cerințele pieței și ale clienților sunt în continuare printre caracteristicile cheie ale companiei.

Contributie
Contact