Profilul Companiei

Produse și soluții pentru managementul energiei și al datelor

LEONI este un furnizor global de produse, soluții și servicii pentru managementul energiei și al datelor în industria auto. Grupul de firme are aproximativ 95 000 de angajați în 27 de țări și a realizat în 2022 vânzări consolidate de 5,1 miliarde de euro.

Lanțul de valoare al businessului companiei variază de la cabluri standardizate și cabluri speciale la sisteme de cablare extrem de complexe și componente conexe. Leoni își sprijină clienții în calitate de partener de inovare și furnizor de soluții cu o dezvoltare distinctă și expertiză în sisteme ce pot asigura drumul către concepte de mobilitate din ce în ce mai durabile și conectate, prin dezvoltarea următoarei generații de sisteme de cablare.

Lanțul valoric variază de la cabluri standardizate și cabluri speciale și de date până la sisteme de cablare complexe și componente conexe, de la dezvoltare până la producție. LEONI își sprijină clienții ca partener inovator și furnizor de soluții cu o experiență deosebită în dezvoltare și sisteme, pe calea către concepte de mobilitate din ce în ce mai sustenabile și conectate. Dezvoltarea de soluții de cabluri și sisteme de cablare de ultimă generație permite, de exemplu, prin arhitectură zonală, reducerea complexității și niveluri mai ridicate de automatizare.

Tradiție și progres, începând din secolul al 16-lea

O mică fabrică de sârmă din regiunea Franconia din Bavaria a pus bazele jucătorului global Leoni de astăzi în 1569. La acea vreme, francezul Anthoni Fournier a început cu o mână de angajați să producă, în Nürnberg, cele mai fine fire de aur și argint, cunoscute sub numele de ”fire lyoneze”, pentru produse țesute prețioase. Cu aceasta fundație solidă, Leonische Werke Roth-Nürnberg AG a apărut în 1917.

Capacitatea de a ne adapta, precum și un efort constant de anticipare a tendințele de pe piață și  a nevoilor clienților sunt încă printre caracteristicile cheie ale Companiei.


Cifre cheie ale Grupului LEONI

Următorul tabel prezintă cifrele cheie ale celor doi ani de activitate anteriori.

  2022   2021
Vânzările Grupului € 5,093 million   € 5,119 million
EBIT înainte de articole excepționale € 18 million   € 130 million
EBIT € (540) million   € 91 million
Venituri nete € (605) million   € (48) million
Fluxurile de numerar disponibile
(Free cash flow)
€ 126 million   € (12) million
Angajati (la data de 31 dec.) 95,090   101,372
Contributie
Contact