Profilul firmei

Soluții inteligente de management al energiei și datelor

LEONI este un furnizor global de produse, soluții și servicii de management al energiei și datelor în domeniul construcțiilor de autovehicule și alte domenii industriale. Grupul de firme are aproximativ 95 000 de angajați în 32 de țări și a realizat în 2018 vânzări consolidate de 5,1 miliarde de euro.

Cel mai mare grup de clienți al firmei LEONI este reprezentat de industria globală a construcțiilor de autoturisme, autovehicule comerciale și componente. Mai mult decât atât, LEONI furnizează produse și servicii pe piețele următoare: comunicații și rețele de date, sănătate, industria prelucrătoare, transporturi, energie și infrastructură, automatizare industrială, mașini și senzori, marină. Printr-o rețea integrată de cercetare și dezvoltare, producție, distribuție și servicii, clienților li se oferă garanția unei asistențe personalizate în peste 100 de locații de pe glob. LEONI activează ca furnizor de soluții cu o dezvoltare intensă și expertiză în sisteme.

Soluții inovatoare bazate pe parteneriate în dezvoltare și sisteme

În special în industria construcțiilor de autovehicule, LEONI oferă o valoare adăugată substanțială producătorilor de autovehicule atât sub aspect tehnologic, cât și comercial, fiind un partener inovator și având la bază o înțelegere profundă a sistemelor în ansamblu și prin implicare în fazele incipiente ale dezvoltării. În plus față de cablurile standard și speciale, sistemele de cablare create pentru clienți și componentele conexe, oferta firmei cuprinde soluții de software și servicii cum sunt designul arhitectural și simulațiile. LEONI își concentrează activitatea de cercetare și dezvoltare în domeniul construcțiilor de autovehicule asupra trendurilor majore în ramură, cum sunt electromobilitatea, conducerea autonomă și conectivitatea – completate de soluții constructive ușoare, integrare multitensiune și funcțională, precum și logistică și expertiză inginerească.

Transformare digitală datorată produselor și serviciilor inteligente

LEONI și-a propus ca obiectiv să devină un furnizor de top de soluții de sisteme inteligente pentru megatrendurile în transmisia energiei și managementul datelor. Pentru a atinge acest obiectiv, oferta firmei va include în viitor și cabluri, sisteme de cabluri și componente inteligente – care vor deține o tot mai mare importanță în special în contextul digitalizării și al dezvoltării sistemelor sigure, cu un nivel înalt de conectivitate. De aceea firma își perfecționează în permanență know-how-ul în domenii ca electronica, tehnologia senzorilor și big data, furnizând servicii inteligente personalizate ca întreținerea predictivă și analiza erorilor. Transformarea digitală din cadrul firmei LEONI se manifestă prin procese digitale și expertiză software, utilizată, de exemplu, pentru a implementa o producție cu un grad mai mare de automatizare. Împreună cu rețelele internaționale de clienți și parteneriatele strategice sunt create modele de afaceri noi, digitale – adaptate în mod individual la cerințele clienților.


Cifre cheie

Tabelul de mai jos vă arată cifrele-cheie ale ultimilor doi ani de activitate

20182017(2)
Vanzari de grup5,101 milioane€ 4.925 milioane
EBIT144 milioane€ 227 milioane
Venit net73 milioane€ 146 milioane
Fluxul de numerar (147) milioane

€ 11 milioane

Angajati (la 31 dec)

92,549

86.340

(2) Prior-year figures adjusted

Contributie
Contact